Massagebehandelingen

Massagebehandelingen

Pitjit relaks (ontspanningsmassage):  
Deze vorm van de Indonesische lichaamsmassage is gericht op ontspanning. De massage zorgt onder andere voor verlaging van het cortisol-niveau (stress vermindering). Het bevordert een goede gezondheid. Het is een weldaad voor lichaam en geest. Deze behandeling kan gecombineerd worden met traditionele pitjit bijvoorbeeld bij spanning in de nek en schouder.
Duur van de behandeling: 60 of 90 minuten.


Pitjit inclusief  kerokan (guasha):
Een onderdeel van de pitjit is kerokan, in overleg met u pas ik dit toe bij spier blokkades.
Kerokan geeft verlichting en het lymfesysteem wordt geactiveerd waardoor er meer weerstand wordt opgebouwd. Ook is kerokan goed bij beginnende verkoudheid.
Er wordt met een kopermuntje of met een steen over de huid geschraapt, in China en andere landen noemt men dit guasha.
Er kunnen tijdelijk rode strepen ontstaan op de huid maar dat is heel normaal bij kerokan. De strepen verdwijnen na een dag of drie vanzelf.
Bij kerokan gebruik ik een speciale olie uit Indonesie: Kajuh putih, of een balsem, deze geeft verlichting bij klachten en werkt desinfecterend bij het schrapen van de huid.
Duur van de behandeling: 90 minuten.


Pitjit belakang (rug, schouder, nek masseren):
Deze Pitjit is gericht op klachtbehandeling om spanning te verminderen in de rug, schouders en nek. Door deze massage wordt de doorbloeding geactiveerd waardoor de rug warm zal aanvoelen en spieren losser worden gemaakt. Het werkt pijn verlichtend en ontspannend.
Duur van de behandeling: 30 of 45 minuten. 


Pitjit belakang (rug, schouder, nek masseren) inclusief cupping:
Deze rug massage wordt gegeven in combinatie met cupping. Het oorspronkelijke cupping komt uit China. Het basisprincipe van cupping is dat een vacuüm gecreëerd wordt op de huid, waardoor de huid omhoog wordt getrokken en er meer bloed naar de plek wordt gezogen  Cupping zorgt ervoor dat de doorbloeding wordt gestimuleerd en de lymfecirculatie verbetert. Een ontspannende voet- en achterbeen massage maken onderdeel uit van de behandeling.
Duur van de behandeling: 60 minuten.


Pitjit belakang (rug, schouder, nek masseren)  inclusief hot stones:
Bij deze behandeling wordt na de rug massage de rug met hete stenen gemasseerd. Een hot stone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam. Afvalstoffen worden afgevoerd en organen worden gestimuleerd. De energie van de stenen worden bij volle maan opgeladen. Een hot stone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden Celcius. Vandaar de naam hot stone. De hitte en de 'druk' van de stenen dringen diep door in de spieren. De hot stone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie. U kunt kiezen voor behandeling van schouder, nek en rug of behandeling van schouder, nek, rug en achterbenen.
Duur van de behandeling: 60 minuten.


Balinese wellness treatment/Lulur:
Lulur betekent “de huid bedekken”.
Deze weldadige behandeling wordt vooral op Bali gegeven maar de oorsprong ligt op het eiland Java. Vroeger was deze behandeling bedoeld voor de koninklijke familie maar werd later een traditie voor de Indonesische bruiden.
De traditionele Lulur behandeling begint met een huidverzorgende olie massage. Naar keuze kan ook begonnen worden met een scrub en vervolgens de massage.
Het verwijdert dode huidcellen en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen en de bloedsomloop. Het maakt de huid gladder en geeft tegelijkertijd een heerlijke geur. Na de behandeling is de huid glad, zacht en straalt het van gezondheid.
Tijdens de pakking krijgt u een hoofdmassage (zonder olie) of een voetmassage.
Na de lulur/scrub wordt de natuurlijke pH van de huid hersteld.
U kunt na de behandeling lekker douchen in de aparte douche van mijn salon.
Duur van de behandeling: 105 minuten.


Kruidenstempelmassage: 
Een kruidenstempelmassage is een heerlijke massage waarbij warme geneeskrachtige kruidenbundels gebruikt worden, afgewisseld met oliemassage. De warme kruidenstempel activeert de stofwisseling en stimuleert de bloedsomloop waardoor schadelijke stoffen beter worden afgevoerd.
Duur van de behandeling: 60 minuten of 90 minuten.


Ayurvedische abhyanga massage (full body):
De ayurvedische massage is een duizend jaren oude massagevorm uit India.
Deze zeer ontspannende en balancerende massage met warme biologische sesamolie ontspant lichaam en geest diep, brengt je weer 'terug' in je lichaam en werkt klachten verlichtend. Deze massage is niet alleen zeer ontspannend maar is ook heilzaam. 
Het activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop en het bestrijdt stress, vermoeiheid, en slaapproblemen, en spierspanning. 
De ayurvedische massage is alleen voor dames, omdat we zowel de voor als achterkant van het lichaam masseren.
Duur van de behandeling: 90 minuten.  


Gezichtsbehandeling relaxed:
Deze gezichtsbehandeling is zeer ontspannende behandeling zonder het uitdrukken van onzuiverheden. Reiniging, peeling, stomen, korte massage, masker, en dag/nacht verzorging.
Duur van behandeling: 40 minuten.

© Copyright 2020 | Website realisatie door Websentiment